Frakt: 49:-, FRI FRAKT på ordrar över 500kr
  1-3 dagars leverans inom Sverige
  60 dagars retur/bytesrätt
  Snabba byten/returer


Allmänt om din beställning

 • Alla priser du ser på vår sida är inklusive moms
 • Du måste vara 18 år eller ha en målsmans godkännande för att handla av oss.
 • Efter beställning får du ett bekräftelsemail. Kontrollera din order och var vänlig kontakta oss om något inte skulle stämma.
 • Du har din beställning efter 1-3 arbetsdagar. Beroende på hur stor din order är kommer ditt paket direkt i din brevlåda eller hos närmaste postombud.

Frakt / Leverans

Leverans
För lagerförda varor är leveranstiden 1-3 arbetsdagar. Förbeställningsvaror skickas ut den vecka som angivits på produktsidan. Om lagerförda varor beställs samtidigt som förbeställningsvaror så skickas allt ut samtidigt.

Riotlab fraktar med Postnord. Beroende på hur stor din order är kommer ditt paket direkt i din brevlåda eller hos närmaste postombud, du får då sms-avisering till din mobiltelefon.

Frakt och avgifter
Det är alltid fri frakt på beställningar för 500:- och uppåt. För beställningar under 500:- tillkommer en fraktavgift på 49:-
De enda eventuella kostnader som tillkommer är Klarnas avgifter om du valt faktura- eller delbetalning.

Inga andra avgifter tillkommer i övrigt.
 
Ej uthämtade ordrar
Leveranser som kommer tillbaka till oss tar Posten betalt för oavsett, vilket betyder att det är du som kund som står för frakten från och tillbaka till oss.

Vi debiterar 150:- för frakt och hantering för ej uthämtade ordrar.


Kunder utanför Sverige
Frakt till övriga Norden är €4,50 per beställning oavsett storlek på ordern. Ordrar över €150 skickas fraktfritt.

Norska kunder betalar icke vår svenska moms - 25 % dras av i kassan men motsvarande summa måste betalas separat till tullen.

Betalningsalternativ

Klarna Checkout
Dessa betalningsmetoder kan du välja
på efter du har lagt din order:

 • Kortbetalning med Visa eller MasterCard
 • Faktura, 14 dagar netto
 • Delbetalning, Klarna konto
 • Direktbetalning via din bank

Läs Klarnas köpvilkor >>

Övriga betalningsmetoder

 • Paypalkonto/kort
 • Swish

Byte, Retur & Reklamation

Ångerrätt
Du har totalt 60 dagars returrätt! Om du inte är nöjd med dina varor har du 30 dagar på dig att meddela oss om detta till order@riotlab.se och sedan ytterligare 30 dagar på dig att returnera varorna. Kravet för retur är att varorna är oanvända och att originalförpackning inte är skadad. Om varan är använd godkänns inte returen. Emballera paketet väl för att undvika fraktskador. DU står själv för returfrakten.

OBS! Om du har valt Klarna Faktura som betalningsalternativ och vill returnera din beställning, så är det viktigt att du returnerar i god tid så inte din faktura hinner förfalla. Vi redigerar/makulerar ingen faktura förrän returnerade varor kommit tillbaka till oss.


Så fort vi fått returpaketet granskas det och givet att det är utan anmärkning sker återbetalning inom ett par arbetsdagar.
Återbetalningen görs av säkerhetsskäl  till samma kort/konto som den ursprungliga betalningen gjordes ifrån. Vid eventuell återbetalning av kortköp krediteras ditt kort med hjälp av ett unikt referensnummer som identifierar transaktionen. Din kortinformation har alltså inte sparats av Riotlab.se.

Returer får inte skickas mot postförskott eller efterkrav - dessa kommer inte att lösas ut.

Byte

Du har 30 dagar på dig att meddela oss att du vill utnyttja din bytesrätt. Vill du byta storlek eller till en annan vara, meddela oss direkt vilken du vill ha istället så vi kan reservera den åt dig tills vi mottagit din retur. DU står själv för returfrakten.

Reklamation

Kontakta oss och berätta varför du vill reklamera varan, så hjälper vi dig med reklamationen. När vi mottagit varan och godkänt reklamationen får du tillbaka pengarna du betalat.

Ej godkända reklamationer eller byten skickas tillbaka till dig och du kommer att debiteras för frakten.

Exempel på EJ godkända reklamationer/byten kan vara;

 • Varor med djurhår på.
 • Varor med parfym- eller röklukt.
 • Varor som uppenbarligen använts.
 • Varor som skadats pga oförsiktig hantering.
 • Varor som saknar orginalemballage/etiketter.

Observera att "reklamera en vara" inte per automatik betyder att du får pengar tillbaka. I första hand ersätter vi dig med en likvärdig vara.

Bytesrätten gäller på ordinarie priser, reavaror och varor med nedsatt pris. 

OBS! Om du valt att få en kampanjprodukt när du kommit upp i ett visst ordervärde, så gäller detta endast om du behåller varor till det angivna värdet. Kampanjvarans värde kommer att dras från ditt returbelopp om den inte skickas tillbaka tillsammans med resten av returen.

Övrigt

Personuppgifter
Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. 
Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av Riotlab i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar till oss, så 
som adress, namn, personnummer, e-mail och telefonnummer kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. 
De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för Riotlab. 
Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att vi ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. 
LÄS MER OM PERSONUPPGIFTER & INTEGRITETSPOLICY >>
Genom att godkänna våra köpvillkor samtycker du till ovanstående.

Köp genom Riotlab styrs främst av Distansavtalslagen och Konsumentköplagen. 
Mer information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument hittar du hos Konsumentverket.

Vi reserverar oss för tryckfel och felprissättningar på sajten och förbehåller oss rätten att avslå ordrar.

Vi anmäler alla försök till bedrägeri.